Drukte in Wateringen vanwege dieren te water | Regio15.nl

Drukte in Wateringen vanwege dieren te water

20110817-vannierop

t-TDK_5352Wateringen- Woensdagavond kreeg de tankautospuit van Wateringen een melding van een paard te water aan de Zwetkade Noord.



Na enig speurwerk door de brandweer en politie werd het paard in de sloot parallel aan de Wippolderlaan aangetroffen.

Twee brandweerlieden in waadpak hebben een aantal slangen onder het paard door gedaan, zodat men het beest op de kant kon trekken. Dit was echter geen gemakkelijke opgaven. Met behulp van opgetrommelde omstanders en fotografen is het de brandweer gelukt om het dier uit de sloot te krijgen. Een veearts is ter plaatse geweest om het dier te onderzoeken.

Nog geen uur later moest de tankautospuit van Wateringen tezamen met het hulpverleningsvoertuig van Rijswijk uitrukken naar een stier te water in een sloot langs de Wippolderlaan. Omdat de stier onrustig was en door het water heen liep is besloten om een tweede tankautospuit ter plaatse te laten komen om zodoende voldoende personeel ter plaatse te hebben. Uiteindelijk is het de brandweer gelukt in samenwerking met de eigenaar het beest uit water te krijgen. Eén rijstrook van de Wippolderlaan, in de richting van de A4, is enige tijd afgesloten geweest omdat de stier mogelijk de Wippolderlaan op zou lopen. Gelukkig bleek dit niet het geval.

Overigens waren beide dieren van dezelfde eigenaar. Tevens lagen enkele weken terug ook al een aantal dieren van deze eigenaar in de sloot. De politie heeft daarom besloten een onderzoek naar alle incidenten in te stellen.

Foto's: Tim en Mark de Kleyn

Incident Zwetkade Noord:

w-DSC_4113

w-DSC_4117

w-DSC_4126

w-DSC_4127

Incident Wippolderlaan:

w-TDK_5348

w-TDK_5352

w-TDK_5358

w-TDK_5361