Man gedood door politiekogel | Regio15.nl

Man gedood door politiekogel

DSC_7396KOPt-DSC_7416

Den Haag - Een man is vanavond overleden nadat hij zichzelf een steekwond in de nek had toegebracht tijdens een confrontatie met de politie.



Het incident vond plaats even na 19.00 uur op een terras aan de Grote Markt. Vele aanwezigen waren er getuige van dat een kennelijk verwarde man zich op het terras nogal agressief gedroeg en met een mes liep te zwaaien; hij dreigde zichzelf wat aan te doen. Hierop is ambulancepersoneel en de politie ter plaatse gekomen.

Politiemensen hebben de man met getrokken wapens gemaand het mes neer te leggen en toen de man hier niet aan voldeed is hij in zijn been geschoten. Hierbij zouden meerdere schoten zijn gelost. Gelijk hierop heeft de man zichzelf in de nek gestoken. De man is ter plaatse gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij later op de avond overleden.

Een omstander is op het terras door een afgeketste politiekogel gewond geraakt aan zijn been. Ook dit slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie meldt dat deze man het naar omstandigheden goed maakt en alweer thuis is.

De Grote Markt was enkele uren volledig afgezet door de politie en getuigen werden ondervraagd. Volgens protocol voert de Technische Recherche van politie Hollands-Midden het forensisch onderzoek ter plaatse uit, teneinde de objectiviteit zo veel als mogelijk te waarborgen. Omdat er door de politie is geschoten voert ook de Rijksrecherche een onderzoek uit.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Update 27 september 2011: uit forensisch onderzoek is gebleken dat de doodsoorzaak niet was gelegen in de steekwonden die de man zichzelf in de hals had toegebracht, maar door het bloedverlies dat is opgetreden nadat de man in zijn been is geschoten door de politie.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Robert John HendersonMarco Mattheijer en Peter Galjaard

grotemarkt

w-mattheijeijer-Grotemarkt_ 1

w-DSC_7411

w-DSC_7396

w-DSC_7416

w-mattheijeijer-Grotemarkt_ 5

w-DSC_7418

w-DSC_7470

w-DSC_7479

w-DSC_7556

w-DSC_7567uite