Politie lost waarschuwingsschoten in Wateringen | Regio15.nl

Politie lost waarschuwingsschoten in Wateringen

wateringen

th-DSC_5056Wateringen - De politie heeft vanmorgen naar aanleiding van een misdrijf een tweetal waarschuwingsschoten moeten lossen.



Rond 10.00 uur vanmorgen kreeg de politie een anonieme telefonische melding, waarin aangegeven werd dat er iemand onder bedreiging van een vuurwapen geld moest gaan pinnen bij de ING-bank in de Herenstraat. De politie nam deze tip zeer serieus en is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan.

Op genoemde locatie trof men het slachtoffer van het misdrijf op een bankje. Deze wist goede informatie te geven omtrent de verdachte. Op het Gantelplein werd de verdachte in zijn auto aangetroffen. De politie heeft hierop met getrokken wapens een zogehete 'uitpraatprocedure' gestart. De verdachte, een 47-jarige man, werkte volledig mee en kon dan ook eenvoudig aangehouden worden.

Naar de verdachte kwam ineens een motorrijder toegereden. De politie sommeerde de motorrijder om te blijven staan, echter was deze dat geenszins van plan. Toen de motorrijder er vandoor ging, zag de politie zich genoodzaakt om een tweetal waarschuwingsschoten te lossen. Dit had echter niet het gewenste effect; de motorrijder wist te ontkomen. De politie weet echter niet wat deze persoon kwam doen; derhalve is zijn status ook niet bekend. De politie houdt momenteel ook nog rekening met de mogelijkheid dat de motorrijder een getuige van het incident kan zijn. Als dat het geval is, wil de politie graag met hem/haar in contact komen.

Het slachtoffer van het misdrijf is door ambulacepersoneel onderzocht en is in shock en in emotionele toestand ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer had verder geen verwondingen.

Ter plaatse werd een ruim 'plaats delict' afgezet. Een politiehelikopter heeft vanuit de lucht een aantal foto's gemaakt.

Aangezien dit gedeelte van Wateringen juist de omleidingsroute vormt voor de wegwerkzaamheden, ging dit gepaard met extra verkeershinder. Rond 12.30 uur is een deel van de afzetting opgeheven, waardoor de omleidingsroute weer beschikbaar werd. Alleen het gedeelte bij de ING-bank in de Herenstraat en (een deel van) het Gantelplein werd nog als 'plaats delict' aangemerkt. Rond 12.50 uur werden de afzettingen opgeheven. Enkel bij het Gantelplein was nog een klein gedeelte van het incident zichtbaar; daar werd gewacht op de politiekraan om het betreffende voertuig naar bureau Zichtenburg te vervoeren voor nader onderzoek.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim en Cees de Kleyn

w-TDK_7194

w-TDK_7196

DSC_5047

DSC_5055

w-TDK_7201

DSC_5058

DSC_5059

DSC_5061

w-TDK_7215

DSC_5063

w-TDK_7243