20110606-stanislas

t-SanBar-Stanislas_IMG_0348Den Haag - Na een ruzie op het Stanislas College, aan de Henriëtte Roland Holstlaan, hield de politie maandagmiddag 06 juni twee meisjes (van 15 en 16 jaar oud) en een 14-jarige jongen aan. Bij de ruzie werd een mes getrokken en raakte een 14-jarige jongen gewond. Hij liep een snijwond op aan zijn hoofd.

Vermoedelijk ontstond de ruzie tussen één van de aangehouden meisjes en het slachtoffer. Zij belde vervolgens de 14-jarige jongen om haar te komen helpen. Tussen de jongen, het slachtoffer en de 2 meisjes ontstond vervolgens een schermutseling, waarbij de 14-jarige verdachte een mes trok.

Het slachtoffer liep in ieder geval een snijwond op aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden. De wond is geplakt en in verband met een mogelijke hersenschudding is hij met een wekadvies naar huis gestuurd.

Twee surveillerende leraren sloegen direct na de ruzie alarm. De politie was snel ter plaatse en starte een zoektocht naar de dader. De dader was weggerend, maar werd door de politie in de bosjes nabij station Rijswijk aangehouden. Naast de verdachte werden 2 meisjes aangehouden wegens hun betrokkenheid bij het incident. De verdachten worden door de politie verhoord.

De twee meisjes zijn - evenals het slachtoffer - leerlingen van de school. De mannelijke verdachte zit niet op de school. Omdat de ruzie tijdens de pauze plaats vond, waren veel leerlingen getuigen. Ook zij worden gehoord om de exacte toedracht van het incident te kunnen achterhalen.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De leerlingen hebben inmiddels een brief van de school over het incident mee naar huis gekregen.

Video: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Stanislas_IMG_2047

w-SanBar-Stanislas_IMG_2050

w-SanBar-Stanislas_IMG_0336

w-SanBar-Stanislas_IMG_2055

w-SanBar-Stanislas_IMG_2067

w-SanBar-Stanislas_IMG_0348