Agent gewond na mishandeling | Regio15.nl

Agent gewond na mishandeling

strausslaanth-IMG_1705_smDen Haag - Een agent van politie Haaglanden is gewond geraakt na een mishandeling door drie mannen op de Strausslaan, in de Haagse wijk Waldeck.


Rond 21.00 uur zag een, in burger surveillerende, agent hoe drie mannen over de Strausslaan renden. De drie mannen waren vermoedelijk op inbrekerspad; twee van de drie droegen namelijk een bivakmuts. De derde man had een koevoet of breekijzer bij zich.

Toen de agent de mannen aansprak en zich legitimeerde als agent, zetten twee van de drie mannen het op een lopen. De derde man kwam echter op de agent af en probeerde de scooter van agent mee te nemen. Dit mislukte, waarna ook deze man het op een lopen zette.

De agent zette hierop de achtervolging in. Toen de man opeens stil bleef staan achter een geparkeerde auto, voegden de andere twee mannen zich bij hun 'maat'. Met z'n drieën belaagden ze de agent.

Eén van de mannen gaf de agent een klap op het hoofd, waardoor deze viel. In de worsteling die daarop volgde werd de agent geschopt en geslagen en wist men zijn vuurwapen van hem te ontfutselen. Hierna zijn de mannen weggevlucht en in een kleine zilverkleurige auto weggereden.

De agent bleef gewond achter en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Later die avond kon de agent, met diverse kneuzingen, schaafplekken en een wekadvies voor de nacht, het ziekenhuis verlaten.

Direct na de mishandeling spoedden zich meerdere politie-eenheden naar de wijk Waldeck. Ter plaatse werd een ruim 'plaats delict' gecreëerd. Ook werd de wijk hermetisch afgesloten, omdat men er rekening mee hield dat de drie mannen zich nog in de wijk bevonden. De straten werden afgesloten door onder andere leden van het Parate Peloton. Ook werden onder andere automobilisten en fietsers gecontroleerd. Bij de zoekactie naar de drie mannen werden speurhonden en een politiehelikopter ingezet.

Het signalement van de daders luidt: twee van de drie mannen hadden hun gezicht bedekt met iets van een bivakmuts of een sjaal. Beiden waren zo rond de 20 à 25 jaar oud en waren in het donker gekleed. Alle drie de mannen hadden een lichtgetinte huidskleur.

Update 19-03: Zaterdagochtend is er in de omgeving van de Strausslaan een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Hierbij is mede gebruik gemaakt van een politiehelikopter. Zaterdagmiddag zal er in de omgeving een uitgebreid buurtonderzoek plaatsvinden. De politie verzoekt omwonenden of getuigen die iets gezien of gehoord hebben of anderszins informatie hebben nadrukkelijk met hen contact op te nemen, ten einde deze brute mishandeling/beroving op te lossen.

Bent u getuige geweest van deze zware mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: René Hendriks en Danny Botman

Foto's: Ron Pietersen, Mike Boer en Danny Botman

WMB-IMG_8035

WRP-IMG_1697_sm

WRP-IMG_1701_sm

WRP-IMG_1702_sm

DSC_9955

DSC_9958

WRP-IMG_1709_sm

WMB-IMG_8054

WMB-IMG_8086

WMB-IMG_8053

DSC_9962

DSC_9975

DSC_9979

DSC_9982

WMB-IMG_8077

DSC_9988

Ook bij daglicht heeft de politie uitgebreid (sporen)onderzoek gedaan, onder andere met een politiehelikopter. 

Video: Stephan Burgwal

Foto: Stephan Burgwal

w-IMG_4527