Zevenklapper op de Zevensprong | Regio15.nl

Zevenklapper op de Zevensprong

zevensprong

th-TDK_0927-1

Den Haag - Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag hebben vanavond rond 21.00 uur een grootschalige gezamenlijke actie gehouden tegen overlast en criminaliteit, in de buurt van het kruispunt 'de Zevensprong'. In totaal werden tijdens de actie 'Zevenklapper' vijf horecagelegenheden én hun bezoekers, die gesitueerd lagen rond het kruispunt, gelijktijdig gecontroleerd.


In het kader van de actie werden donderdagmiddag al vijf andere etablissementen aan controles onderworpen. Bij de actie zijn ruim honderd politiemensen betrokken. 'De Zevensprong' is het kruispunt waar de De La Reyweg, de Apeldoornselaan, de Loosduinseweg en -kade, de Paul Krugerlaan, de Beeklaan en de Regentesselaan samenkomen.

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag was bij één van de invallen aanwezig en nam achteraf de tijd om met de buurtbewoners van gedachten te wisselen over de invallen.

De actie is rond 21.50 uur beëindigd. De eenheden die op het punt stonden om terug te gaan naar het bureau, zijn daarna ingezet bij een vechtpartij een paar straten verderop.

Aan de actie deden de volgende partijen mee: de gemeente Den Haag, politie Haaglanden, de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het Haags Economisch Interventie Team (HEIT), het UWV, Verispect, de brandweer, Eneco en Stedin. In totaal hield de politie zes verdachten aan die zich niet konden legitimeren of waarvan het vermoeden bestond dat zij geen geldige verblijfsstatus in Nederland hadden. Ook nam de politie in een horecazaak een roulettetafel in beslag en legde zij tevens beslag op een 'fruitautomaat'.

Bij vijf horecazaken bleek dat er geknoeid was met gas- en elektrameters. De politie onderzoekt met het energiebedrijf de geconstateerde misstanden.

In twee panden bleek dat de eigenaar en of zijn bedrijfsleider niet aanwezig waren. De politie vermoedt dat er sprake is van schijnbeheer en stelt een nader onderzoek in naar de rechtmatigheid van de aanwezige uitbater. Bij één zaak bleek dat de hygiëne-eisen met voeten werden getreden. Ook daar volgt nader onderzoek op.

Bij meerdere horecazaken bleken de aanwezige gelden niet goed te zijn geregistreerd. Het onderzoeksteam gaat een nader onderzoek in stellen naar de financiële geldstromen binnen deze bedrijstak.

Kijk hier voor het uitgebreide persbericht over deze actie.

Video: René Hendriks (Locatie: Apeldoornselaan, Den Haag)

Video: René Hendriks (Locatie: 'de Zevensprong', Den Haag)

Foto's: Cees en Tim de Kleyn

w-DSC_2479

w-Apeldoornselaan_TDK_0865

w-Apeldoornselaan_TDK_0869

w-Apeldoornselaan_TDK_0906

w-DSC_2503

w-Apeldoornselaan_TDK_0928

w-Apeldoornselaan_TDK_0929

w-Apeldoornselaan_TDK_0930

w-TDK_0933

w-DSC_2556

w-Apeldoornselaan_TDK_0944

w-Apeldoornselaan_TDK_0956