Meisje (10) om het leven gebracht | Regio15.nl

Meisje (10) om het leven gebracht

carnegielaanth-DSC_0046Den Haag - Op een veldje achter het kantoor van CNV Publieke Zaak aan de Carnegielaan is vanmiddag een 10-jarig meisje vermoedelijk door een misdrijf om het leven gebracht; haar moeder is als verdachte aangehouden.




Het slachtoffertje werd rond 14.10 uur aangetroffen achter het gebouw en hierop is direct de ambulancedienst gebeld. Twee ambulances zijn ter plaatse gegaan en ook het Mobiel Medisch Team is gealarmeerd. De traumahelicopter is geland in de tuin vóór het Vredespaleis op het Carnegieplein.

Voor het meisje kwam echter alle hulp te laat. Op een deel van het terrein rond het gebouw is een Plaats Delict afgezet en medewerkers van Bureau Forensische Opsporing verrichten een onderzoek ter plaatse. De medewerkers van het kantoor van het CNV zijn zeer aangeslagen en zijn met busjes naar het hoofdbureau van politie aan de nabijgelegen Burgemeester Patijnlaan vervoerd, om daar een verklaring af te leggen. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

De politie heeft een 38-jarige vrouw uit Rotterdam, de moeder van het meisje, als verdachte van het misdrijf aangehouden. De vrouw is overigens niet (meer) werkzaam bij het CNV.

Tot laat in de avond deed de recherche sporenonderzoek op het terrein; hierbij werden ook speurhonden ingezet. Een speciaal Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt toedracht en omstandigheden van de dood van het meisje.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Update 21september: de 38-jarige vrouw blijkt een ex-medewerkster van de CNV. Zij was gisteren met haar twee kinderen op bezoek geweest in het pand. Kijk hier voor het volledige persbericht van vandaag over deze zaak.

Video
: René Hendriks en Ruben van Essen

Foto's: Peter Galjaard en Ruben van Essen

WRE-IMG_6757

WPG-DSC_0045

WPG-DSC_0046

WPG2-DSC_0050

WPG-DSC_0054

WPG-DSC_0057

WPG-DSC_0060

WRE-IMG_6785

WPG-DSC_0063

WRE-IMG_6776

WRE-IMG_6799