20120219-Stoeplaanth-IMG 5901

Wassenaar - Een personenauto is vannacht op de Stoeplaan bij een achtervolging tegen een boom gereden; de bestuurder is hierbij zwaargewond geraakt.

Toen een politieagent op de Benoordenhoutseweg stopte bij een net gebeurde aanrijding, stapte de 27-jarige bestuurder van één van de twee bij de aanrijding betrokken auto's vrijwel direct in zijn auto en reed hard weg richting Wassenaar. Hierop zette de politie de achtervolging in.

Even later trof de politie de auto op de Stoeplaan in Wassenaar aan, waar hij tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurder werd aan de passagierszijde van de auto ernstig gewond aangetroffen.

De 27-jarige man is direct onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de verdachte al dan niet met te veel alcohol op achter het stuur zat.

De verdachte wordt naar alle waarschijnlijkheid zondag nog geopereerd.

Omdat het ongeval plaatsvond tijdens een achtervolging door eenheden van politie Haaglanden, is volgens protocol de VOA van politie Hollands-Midden belast met het onderzoek naar het ongeval. Dit gebeurt om elke schijn van partijdigheid bij het onderzoek uit te sluiten.

Update 05-03-2012: uit de bloedproef is gebleken dat de bestuurder twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Video: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Sander Paardekooper en Machiel Janssen

w-Sanbar Stoeplaan IMG 5450

w-Sanbar Stoeplaan IMG 5448

w-Sanbar Stoeplaan IMG 5451

WMJ-IMG 5896

WMJ-IMG 5897

WMJ-IMG 5900

WMJ-IMG 5901

WMJ-IMG 5906

w-Sanbar Stoeplaan IMG 3381

w-Sanbar Stoeplaan IMG 3388