Twee gewonden na ongeval met brommobiel | Regio15.nl

Twee gewonden na ongeval met brommobiel

HoogheBeert-DB-HoogheBeer DSC 3077 Kwintsheul - Dat een brommobiel geen stuk speelgoed is ondervonden enkele jongeren vanmiddag aan de Hooghe Beer.


Zij besloten de brommobiel van de zus van één van hen te 'lenen' en een eigen versie van "Ter land, ter zee en in de lucht" te spelen. En dan met name de discipline 'zo snel mogelijk achteruit rijden'.

Daar ging echter het een en ander mis. Ten eerste was de bestuurder pas 15 jaar en mocht deze überhaupt nog geen brommobiel besturen. Ten tweede liet hij zich in het voertuig vergezellen door 3 anderen, daar waar zich normaal slechts twee zitplaatsen bevinden in een brommobiel. En ten derde was daar ineens die vermaledijde brievenbus, die er in werkelijkheid toch echt al een tijdje stond.

En u begrijpt dat dit 'stuntwerk' alle ingrediënten in zich had voor een minder voorspoedige afloop. Hetgeen dus ook geschiedde: de jeugdige 'coureur' wist met de bolide de brievenbus niet te ontwijken, reed deze dan ook volledig uit de grond en sloeg vervolgens over de kop. Het gevolg: twee inzittenden moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd en de brievenbus lag in stukken uiteen. En niet te vergeten: de brommobiel kan als total loss worden beschouwd. Hetgeen zuslief zeker niet op prijs zal stellen. De VOA heeft onderzoek verricht naar het ongeval.

Het is niet bekend of de post nog op de gewenste datum zal worden bezorgd.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman

w-DB-HoogheBeer DSC 3077

w-DB-HoogheBeer DSC 3088

w-DB-HoogheBeer DSC 3093

w-DB-HoogheBeer DSC 3095

w-DB-HoogheBeer DSC 3118

w-DB-HoogheBeer DSC 3131

w-DB-HoogheBeer DSC 3134

w-DB-HoogheBeer DSC 3141