Mannen met vuurwapen aangehouden | Regio15.nl

Mannen met vuurwapen aangehouden

Den Haag - De politie hield donderdagavond op het Hobbemaplein twee mannen aan die kort daarvoor in de tram een andere man met een vuurwapen hadden bedreigd.


Een 25-jarige Hagenaar zat donderdagavond 26 november in tram 2 toen de twee mannen binnen kwamen. De mannen rookten een sigaret en de Hagenaar zei daar wat van. De mannen waren daar duidelijk niet van gediend en een van hen toonde de Hagenaar dat hij een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. 

De Hagenaar stapte bij de eerstvolgende halte uit en ging direct naar de politie om aangifte te doen van de bedreiging. Via de portofoon werd doorgegeven dat agenten op straat uit moesten kijken naar het tweetal. Op het Hobbemaplein zag een agent de twee vermoedelijke verdachten uit de tram stappen. Hij sommeerde hen te stoppen en hun handen te laten zien. Toen ze dit weigerden, trok de agent zijn pistool en sommeerde hen nogmaals, waaraan ze alsnog gehoor gaven. De agent hield de twee mannen, een 21-jarige Voorburger en een 23-jarige Zoetermeerder aan.

De 23-jarige verdachte had een vuurwapen bij zich. Het wapen wordt door vuurwapenexperts onderzocht. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau.