Politie onderzoekt oorzaak explosie | Regio15.nl

Politie onderzoekt oorzaak explosie

Delft - Na een harde knal in de Schuijlenburchstraat waarbij een 28-jarige Delftenaar gewond raakte is de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak.


De politie kreeg zondag 20 december meerdere meldingen binnen dat er een harde knal te horen was in de Schuijlenburchstraat. Gelet op de tijd van het jaar was het vermoeden dat het om een stuk illegaal vuurwerk ging. In de straat troffen agenten een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis. De agenten zetten de omgeving af en direct werd een onderzoek gestart. De forensische opsporing heeft gedurende twee dagen uitgebreid sporenonderzoek gedaan naar de oorzaak van de knal. Door forensische experts zijn diverse monsters uit de omgeving meegenomen die nader onderzocht zullen worden door het Nederlands Forensisch Instituut.

Aanhouding

De recherche die de zaak onderzoekt sluit een gerichte actie tegen het slachtoffer niet uit. Rechercheurs hielden zondag een 29-jarige Delftenaar aan. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht en hij zit in alle beperkingen.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die iets verdachts gezien hebben in de Schuylenburchstraat of die meer informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek. Er kan contact worden opgenomen met de recherche in Delft via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-700.