Westlandse bandenprikker aangehouden! | Regio15.nl

Westlandse bandenprikker aangehouden!

Westland - Politieagenten hielden vrijdagavond in het Westland een 19-jarige ‘s-Gravenzander aan voor vernieling.


De man wordt verdacht van het vernielen van bijna 300 autobanden. Laatstelijk in de nacht van woensdag p donderdag jl.


w TDK 8304

De zogenoemde ‘bandenprikker’ prikte na de zomer van 2015 in het Westland op meerdere momenten en op meerdere locaties de banden van auto's lek. In een aantal gevallen liet de bandenprikker een tekst op een auto achter die ondertekend was met de naam 'Slash'. Na de eerste serie vernielingen richtte de politie een team op dat zich, onder leiding van een officier van justitie, concentreerde op het aanhouden van een verdachte.

w IMG 1987

Namenlijst

Politieagenten verzamelden aangiften, getuigenverklaringen en andere beschikbare informatie om de identiteit van de verdachte te kunnen vaststellen. Rechercheurs stelden op basis van beschikbare informatie een lijst samen met daarop de namen van personen die mogelijk voor de vernielingen in aanmerking zouden kunnen komen. Enkele van deze personen kregen een hoge prioriteit waaronder de later aangehouden verdachte.

w TDK 8356

Camerabeelden

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei sloeg de bandenprikker weer toe en prikte in Monster van ruim 50 auto’s de banden lek. Meerdere buurtbewoners leverden bij agenten bewakingsbeelden in. Op meerdere beelden was een persoon te zien die mogelijk verantwoordelijk was voor het vernielen van autobanden. De politie gebruikte de beelden in het onderzoek.

w TDK 8363

Aanhouding

Alle beschikbare informatie was voldoende om vrijdagavond de man uit ‘s-Gravenzande aan te houden. Na de aanhouding vond een onderzoek in zijn woning plaats. Agenten namen verschillende voorwerpen in beslag. De verdachte zit nog vast.

Bij de collega's van de WOS kunt u een vraaggesprek beluisteren met een woordvoerder van de politie over de aanhouding.

w index1