Verdachten van diefstal scootmobiel/bakfietsen aangehouden | Regio15.nl

Verdachten van diefstal scootmobiel/bakfietsen aangehouden

Den Haag - Op zondag 16 oktober hield de politie vier Hagenaars aan op verdenking van diefstal en heling van een scootmobiel, bakfietsen en elektrische fietsen in Den Haag. Een van hen wordt op woensdag 19 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris.


De verdachten kwamen in beeld toen de politie een onderzoek startte na een fietsdiefstal op 6 juli 2016 op de Leyweg. Op camerabeelden was de dief te zien die de fiets stal. Hij en de andere drie verdachten bleken betrokken te zijn geweest bij meerdere diefstallen, niet alleen van elektrische fietsen maar ook bakfietsen en een scootmobiel. De gestolen elektrische fietsen en bakfietsen werden via Marktplaats doorverkocht voor een laag bedrag.

Toen de politie voldoende bewijs had verzameld viel ze op zondag 16 oktober de woning van twee verdachten, een 41-jarige man en 33-jarige vrouw, binnen. In de kelderbox van de woning, in de Haagse wijk Mariahoeve vond de politie een bakfiets en negen dure fietsen. Agenten hielden het tweetal aan. Een 31-jarige buurman werd aangehouden als medeverdachte van de diefstallen. Bij een andere buurman, van 32 jaar oud, werd een gestolen scootmobiel aangetroffen. Ook hij werd aangehouden.

Aangifte en onderzoek

Uit onderzoek bleek dat er geen aangifte was gedaan van diefstal van de tien aangetroffen fietsen. Hierdoor is het voor de politie moeilijk om de eigenaren te vinden. De Haagse rechercheurs die de diefstallen onderzoeken vragen mensen die slachtoffer zijn geworden van fietsdiefstal om aangifte hiervan te doen. Het rechercheteam onderzoekt ook op Marktplaats welke gestolen fietsen, met name bakfietsen, elektrische en dure fietsen, er eerder door de verdachten werden verkocht.

Voorgeleiding

De 33-jarige vrouw en de twee mannen van 31 en 32 jaar werden na verhoor in vrijheid gesteld. Ze blijven nog wel verdachten in deze zaak. De 41-jarige Hagenaar wordt op woensdag 19 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris. Deze bepaalt of de voorlopige hechtenis van de man wordt verlengd.