Vier aanhoudingen na openlijke geweldpleging | Regio15.nl

Vier aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Zoetermeer - Politieagenten hielden woensdagochtend 22 februari drie Zoetermeerders, een 16-jarige en twee 18-jarigen, aan op verdenking van hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging op 18 februari van een 25-jarig slachtoffer op het Stadhuisplein.


Uit onderzoek van de recherche bleek dat er nog een vierde man verdachte betrokken was bij het incident. Agenten hielden daarom op donderdag 23 februari nog een 18-jarige man uit Benthuizen aan.

Het slachtoffer had een woordenwisseling met de verdachten toen hij van het Stadhuisplein, via het Zuidwaarts naar de Markt liep. Die liep uit op een openlijke geweldpleging waarbij hij verwondingen aan zijn pols en gezicht opliep. Politieagenten controleerden op 18 februari de verdachten al in de nabije omgeving van het slachtoffer, echter bestond er toen nog geen verdenking tegen hen. Na de aangifte nam het Flexteam de aangifte in onderzoek en bleek het te gaan om openlijke geweldpleging, waarbij mogelijk ook goederen zijn weggenomen. Hierin leidden de camerabeelden tot de aanhouding van de vier. Een verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld en blijft verdachte in het onderzoek. De tweede verdachte is in vrijheid gesteld en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden. De derde en vierde verdachte zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris en voor veertien dagen gehouden.