Aanhoudingen bij carnavalsfeesten | Regio15.nl

Aanhoudingen bij carnavalsfeesten

De Lier - Politieagenten hielden zondagochtend 26 februari bij twee carnavalsfeesten in Westland verschillende personen aan.


Agenten die toezicht hielden bij de uitloop van een carnavalsfeest in De Lier hielden vijf jongeren aan. Een 17-jarige jongen uit Monster sloeg een andere jongen in zijn gezicht en werd meegenomen naar het politiebureau voor mishandeling. Agenten hielden twee 17-jairge jongeren, afkomstig uit Vlaardingen en Maasdijk, aan voor baldadigheid en openbare dronkenschap. De jongeren probeerden aan de buitenzijde van een politieauto ‘mee te liften’. Een 17-jarige jongen uit Honselersdijk werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering van een politieagent. Een vijfde verdachte, een 15-jarige jongen uit De Lier, kreeg aan het bureau een bekeuring voor openbare dronkenschap. 

Zorgmelding

Bij de toegangscontrole van het feest in De Lier mochten jongeren die alcohol hadden gebruikt de feestruimte niet betreden. Verschillende jongeren werd de toegang ook daadwerkelijk ontzegd. Bij de uitloop van het feest bleek dat meerdere minderjarigen teveel alcohol hadden gebruikt. Agenten noteerden van ongeveer 15 jongeren hun namen. De jongeren gingen akkoord met een doorverwijzing naar HALT. Tijdens een HALT-straf confronteert HALT de jongere met zijn of haar gedrag en de gevolgen daarvan. Halt probeert jongeren te laten inzien dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag. Ook werd voor deze jongeren een zorgmelding opgemaakt. 

21+ feest

Politieagenten hielden na een 21+ carnavalsfeest in Wateringen een 26-jarige Rijswijker aan die niet voldeed aan bevel of vordering.