Bestuurder aangehouden na achtervolging | Regio15.nl

Bestuurder aangehouden na achtervolging

Voorschoten - Politieagenten hielden zaterdag 25 februari om 22.05 uur na een achtervolging een bestuurder aan. De politie achtervolgde de bestuurder ruim 15 minuten.


Agenten kregen om 20.30 uur een melding dat de bestuurder van een Volkswagen vermoedelijk met alcohol op achter het stuur zat. Agenten die een onderzoek instelden, zagen om 21.45 uur de bestuurder de snelweg A4 oprijden. Agenten reden achter het voertuig aan waarbij de snelheid opliep tot 180 km per uur. De bestuurder verliet de snelweg en reed Leidschendam in. De verdachte reed met een snelheid van ongeveer 100 km per uur en agenten constateerden dat door woonwijken met een 30 km zone ruim 70 km per uur werd gereden. De bestuurder negeerde het stopteken van agenten en pleegde tijdens de achtervolging verschillende overtredingen zoals het negeren van rode verkeerslichten, het rijden tegen de richting in, het rijden zonder verlichting en het rijden over een fietspad. 

Aanhouding

Na een achtervolging van ongeveer 15 minuten reden agenten het voertuig op de Weddeloop klem. Tijdens deze actie raakten drie politieauto’s beschadigd. Agenten hielden de bestuurder, een 26-jarige Hagenaar, aan. De verdachte onderging aan het politiebureau een bloedproef zodat het alcoholpromillage kan worden vastgesteld. Ook kan uit de resultaten van de bloedproef worden afgeleid of de verdachte andere middelen heeft gebruikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. De uitslag van de bloedproef laat nog even op zich wachten. Agenten maakten wel proces-verbaal op voor de diverse verkeersovertredingen.