Dinsdag 21 maart in Team West | Regio15.nl

Dinsdag 21 maart in Team West

Den Haag - Helpt u mee bij het oplossen van: een schietpartij #Smitstraat, drie overvallen #Binnenwatersloot #Winkelhof #Stieltjesstraat, een explosie #KamerlinghOnnesplein en oplichting #Sassenheim.


De politie wil weer met hulp van de kijkers misdrijven uit de regio kunnen oplossen. De volgende zaken staan centraal in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma.

Schietpartij Smitstraat - Den Haag

In de Smitstraat vond dinsdag 21 februari omstreeks 12:30 uur een schietpartij plaats naar aanleiding van een deal op marktplaats. Het 23-jarig slachtoffer sloot de deal en sprak af voor de overdracht van de aankoop in de Smitstraat. De verdachte was iets later en kwam direct op de 23-jarige aflopen en bedreigde hem met een vuurwapen en vroeg om zijn tas. Toen het slachtoffer wegrende, loste de verdachte een schot. De recherche heeft goede beelden en zoekt de verdachte. 

Overval Eazie Wok - Delft

Bij het restaurant Eazie Wok aan de Binnenwatersloot vond op zaterdag 18 februari omstreeks 22:30 uur een overval plaats. De verdachte bedreigde met een mes de medewerkers en eiste contanten. Van de verdachte zijn goede beelden beschikbaar. 

Overval Chinese Muur - Leiderdorp

Twee gewapende, gemaskerde mannen overvielen zondag 12 maart omstreeks 21:10 uur het restaurant de Chinese Muur aan het Winkelhof. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen er met een geldbedrag vandoor. De recherche zoekt getuigen. 

Explosie woning - Leiden

Minstens twee explosieven vernielden op 30 augustus omstreeks 2:45 uur een woning aan het Kamerlingh Onnesplein. De hoofdbewoner lag te slapen tijdens de explosie en raakte gelukkig niet gewond. Wel raakten de voordeur en een ruit vernield door de klap. Op de camerabeelden staan twee verdachten. De recherche wil weten wie dit zijn. 

Woningoverval Stieltjesstraat - Den Haag

Een ouder echtpaar werd vrijdag 29 juli omstreeks 18:30 uur overvallen in hun woning aan de Stieltjesstraat. Twee onbekenden mannen maakten een geldbedrag en persoonlijke goederen buit. De twee slachtoffers hielden lichamelijk en geestelijk letsel over aan de overval. Team West besteedde in de uitzending van 30 augustus al een keer aandacht besteed aan deze zaak. De politie toont wederom de beelden en het onderzoek naar de verdachten loopt. 

Oplichting Sassenheim

Eind oktober 2016 benaderde een onbekende man het slachtoffer met een aanbod voor onroerend goed dat hij te koop aanbood. Nadat de man het vertrouwen van het slachtoffer won, lichtte de oplichter hem op door een groot geldbedrag van hem te stelen. De onbekende man gebruikt een geldwisseltransactie, waarbij de aangever achter blijft met valse bankbiljetten. Op de camerabeelden bij het casino is de verdachte goed in beeld. 

Tips?

Kijkers die tips hebben over de zaken uit de uitzending, kunnen contact opnemen met de desbetreffende rechercheafdeling via telefoonnummer 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. Ook bestaat de mogelijkheid om op www.politie.nl het tipformulier te gebruiken

Uitzending Team West

In een uitzending van Team West worden beelden en foto’s getoond van verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan het plegen van overvallen, mishandeling, diefstal en oplichting. De politie is op zoek naar de identiteit van deze verdachten.
Team West wordt dinsdagavond uitgezonden om 17:00 uur en de gedurende de avond en woensdagmiddag nog een aantal keer herhaald. De zaken zijn vanaf dinsdagmiddag ook terug te zien op de websites www.politie.nl en www.teamwest.nl.