Scheveningen - Eerlijke vinders bestaan nog | Regio15.nl

Scheveningen - Eerlijke vinders bestaan nog

Scheveningen - Politie was eind vorig jaar op zoek naar eigenaresse van vermoedelijk verloren geld. Dankzij een eerlijke vinder kon de politie maandag het geld teruggeven aan de gedupeerde.


De politie was op zoek naar een nog onbekende vrouw die op 22 december 2014een geldbedrag is verloren op de hoek van de Bosschestraat en de Gentsestraat.

Het geld was vermoedelijk 22 december uit een enveloppe op straat terechtgekomen. Diverse mensen hebben toen het geld bij elkaar geraapt. Een persoonheeft het geld op straat overgenomen en meldde zich vervolgens op hetpolitiebureau in Scheveningen. De politie ging op zoek naar de rechtmatigeeigenaar van dit geld. Het ging daarbij zeer waarschijnlijk om een vrouw diezich kort daarvoor had gemeld bij de Primera in de Gentsestraat. Daar had zijaangegeven dat zij geld verloren was. Door de drukte was het personeel vergetende gegevens van deze vrouw te noteren.

Eigenaresse meldt zich

De politie zocht onder andere via de Scheveningse Courant naar deze vrouw. Deinmiddels 87-jarige vrouw meldde in januari zich bij de politie en verklaardedat zij het geldbedrag eind vorig jaar was verloren. De vrouw las in de lokalekrant dat iemand het geld had gevonden en kon aantonen dat zij de eigenaressewas van het geld. Het ging om een totaalbedrag van 1660 euro. In aanwezigheidvan de eerlijke vinder kreeg de zeer opgeluchte vrouw maandag 26 januari hetgeld terug. Uiteraard had de krasse dame een presentje in petto voor de eerlijkevinder.