Den Haag - Politie ontmantelt hennepkwekerijen | Regio15.nl

Den Haag - Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Den Haag - Politieagenten ontmantelde dinsdag 27 januari twee hennepkwekerijen.


In een woning aan de Gramsbergenlaan werd een kwekerij met 186 hennepplanten.In een woning aan de Jan Luykenlaan werd ook een kwekerij aangetroffen. Daarlagen circa vijf kilo henneptoppen te drogen en stonden er enkele kweektenten.In beide gevallen was er sprake van illegale stroomafname dat tot een zeergevaarlijke sitiuatie leidde..

Hennep2015

Hennepkwekerijen

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen hetrisico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendienwordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politiewerkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en socialedienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veelschade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroomafgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragenwij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw meldinganoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.