Opnieuw straatrover aangehouden | Regio15.nl

Opnieuw straatrover aangehouden

Den Haag - De districtsrecherche van Scheveningen hield 16 april een Hagenaar aan die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een straatroof op 29 januari in De Danckertsstraat/2e Schuijtstraat.


Eerder werden in het onderzoek naar meerdere straatroven al 7 verdachten aangehouden.

De recherche startte in januari een onderzoek nadat er binnen enkele dagen meerdere straatroven werden gepleegd in Den Haag West. De eerste beroving vond plaats op vrijdag 23 januari op de Archimedesstraat. Twee jongens van 13 en 15 jaar werden daar onder bedreiging van een mes beroofd van hun telefoons en kleingeld. Donderdag 29 januari omstreeks 14.30 uur werd een 14-jarige Hagenaar op de 2e Schuytstraat tegen de muur gezet en beroofd van zijn telefoon. Omstanders die de beroving zagen gebeuren, ontfermden zich over de zwakbegaafde en autistische jongen.

Onrust

Omdat de straatroven hemelsbreed niet ver van elkaar vandaan gepleegd werden in tijd van een paar dagen, zorgden de berovingen voor grote onrust in de buurt. De recherche nam de zaak hoog op en startte een onderzoek. Er werden buurtonderzoeken verricht, getuigenoproepen verspreid en er werd uitgebreid aandacht aan de straatroven besteed in het regionale opsporingsprogramma Team West. Vanwege grote overeenkomsten in de modus operandi, werd een straatroof op 2 februari in Rijswijk aan het onderzoek toegevoegd.

Aanhoudingen

Op 31 maart en 14 april werden al respectievelijk vijf en twee verdachten aangehouden op verdenking van verschillende feit. Verder onderzoek leidde naar een 16-jarige Hagenaar die 16 april werd aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.