Hagenaar rijdt in op verkeersregelaar | Regio15.nl

Hagenaar rijdt in op verkeersregelaar

Den Haag - Een 27-jarige Hagenaar werd donderdag 23 april aangehouden nadat hij voor de deur van politiebureau Segbroek inreed op een verkeersregelaar.


Een agent zag donderdag omstreeks 13.00 uur vanuit de briefingsruimte van het politiebureau dat twee verkeersregelaars kennelijk in discussie waren met een man, de latere verdachte. Vanwege wegwerkzaamheden op de Valkenboslaan zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht op de kruising met de Weimarstraat. De man was tegen de richting ingereden en daarop aangesproken door de verkeersregelaars.

Op enig moment zag de agent dat de man in zijn auto stapte, deze richting de regelaars stuurde en gas gaf. De mannen probeerden de bestuurder te ontwijken, maar konden niet voorkomen dat hij met zijn auto het been van één van hen raakte. De bestuurder reed een stukje door, keerde zijn auto en leek van plan nogmaals op de mannen in te rijden. De agent was inmiddels met collega's het bureau uitgesprint en hield de bestuurder -die inmiddels weer uit zijn auto was gestapt- aan. De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse deed ter plaatse onderzoek met de in beslag genomen auto van de verdachte. De recherche onderzoekt de zaak, de verdachte wordt vrijdag 24 april voorgeleid aan een rechter-commissaris.