Onverwachte wending tijdens buurtfeest Rijswijk | Regio15.nl

Onverwachte wending tijdens buurtfeest Rijswijk

Rijswijk - Bewoners van de Monseigneur P.J. Willekenslaan hielden maandag 27 april twee jeugdige inbrekers aan in hun straat, omdat zij even daarvoor vermoedelijk hebben gepoogd in te breken in een woning. Dit alles gebeurde tijdens het buurtfeest in het kader van Koningsdag.


Een 62-jarige Rijswijkse kwam rond 11.30 uur thuis en zag de twee inbrekers bij haar deur staan rommelen. Toen ze haar zagen, kozen ze direct het hazenpad. Het slachtoffer rende naar haar buurtbewoners toe en waarschuwde hen. Zij zochten direct met een hele groep mensen de omgeving af en troffen de jongens op de fiets aan. Gealarmeerde politieagenten namen de jongens van hen over en arresteerden de jeugdige inbrekers. Ook troffen buurtbewoners een rugtas aan in één van de voortuinen, welke vermoedelijk is van de aangehouden jongens. In de rugtas zat inbrekerswerktuig. De politie doet onderzoek.

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.