Meerdere verdachten aangehouden na meldingen alerte getuigen | Regio15.nl

Meerdere verdachten aangehouden na meldingen alerte getuigen

Wateringen, Voorburg, Nootdorp, Waddinxveen - Dankzij meldingen van oplettende getuigen hielden agenten zaterdagavond en -nacht meerdere verdachten aan voor een aantal inbraken in de regio Den Haag.


In een aantal gevallen bleken de bewoners met vakantie. Gaat u zelf nog op pad, lees dan de tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

Wateringen

Op het Kerkevoetpad in Wateringen hadden omstreeks 19.30 uur drie jongens opvallend veel interesse voor een woning, waarop een buurtbewoner de politie belde. In de omgeving konden agenten drie verdachten aanhouden, die er bij het zien van de sterke arm vandoor waren gegaan. De drie, 17 en 18 jaar uit Wateringen en Den Hoorn, zijn ingesloten voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak. Eén van de verdachten gaf een agent een kopstoot in een poging zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Tegen hem is aangifte van mishandeling gedaan. Bij de woning werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Voorburg

Omstreeks 01.15 uur meldde een oplettende getuige dat op de Parkweg in Voorburg een aantal mannen zich verdacht ophielden bij de juwelier. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en troffen op de Rozenboomlaan een auto aan met daarin vier mannen. Omdat de drie inbrekerswerktuigen bij zich hadden en in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Parkweg ook al sprake was van een inbraak, werden de vier aangehouden. De verdachten, Hagenaars van 18, 20 en 31 jaar en een 18-jarige man uit Sassenheim, zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Waddinxveen

Een getuige zag omstreeks 03.20 uur op de Woubrechterf drie verdachten uit het keukenraam van een woning klimmen en belde direct de politie. Na een zoektocht in de omgeving, waarbij ook de politieheli, werd ingezet wisten agenten twee verdachten aan te houden. Zij, mannen van 18 en 21 uit Waddinxveen, zijn ingesloten voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de inbraak zal worden onderzocht. De bewoners van de woning waarin was ingebroken, waren op vakantie.

Nootdorp

Vanaf de Veenakker in Nootdorp kwam zondagochtend omstreeks 04.00 uur de melding dat er vier mannen hadden ingebroken in een woning. Ter plaatse bleek inderdaad sprake te zijn van een rake inbraak terwijl ook hier de bewoners op vakantie waren. Op de Sijtwinde trof een politie-eenheid kort na de melding een voertuig aan met daarin drie jonge mannen. Omdat in ieder geval twee van hen voldeden aan het door de melder opgegeven signalement, werden de inzittenden (twee Nootdorpers van 21 en 22 jaar en een Hagenaar van 24) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. De recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de nu aangehouden verdachten.

Beveilig uw woning

Het is meivakantie. Gaat u nog langere tijd van huis? Let dan extra op, want traditioneel wordt in de vakantieperiodes meer ingebroken. Op politie.nl vindt u de meest beproefde woninginbraakmethoden van een inbreker èn eenvoudige tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

Verdachte omstandigheden? Bel 112

Als u zelf niet op vakantie gaat let naast uw eigen eigendommen ook op die van uw buren. De politie kan onmogelijk overal zijn, maar buren zijn vrijwel altijd in de buurt. Zo valt het u waarschijnlijk direct op wanneer er iets niet in orde is in of rondom de woning van uw buren tijdens hun vakantie. Bel altijd de politie via 112 als u de situatie niet vertrouwt. Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken en eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie is van groot belang om een dader te kunnen opsporen.