Vijf verdachten van winkeldiefstal aangehouden | Regio15.nl

Vijf verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Oegstgeest - De politie heeft dinsdag 19 mei om 13.30 uur twee Rotterdammers van 18 en 27 jaar, een 22-jarige Hagenaar en twee mannen van 18 en 22 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij de Albert Heijn.


De politie kreeg om 13.15 uur de melding dat een groep mannen bij de Albert Heijn aan de Irislaan diefstal pleegden. De supermarkt was, evenals andere filialen in de buurt, al gewaarschuwd door een filiaal in Leiden Noord. Bij dit filiaal hadden ze geprobeerd tandpasta te stelen. Naast signalementen van de mannen werd ook de kleur van hun auto doorgegeven. Agenten die na de melding naar de supermarkt reden zagen op de Aert van Neslaan de verdachten lopen en hebben ze aangehouden.

Opvallend belgedrag

Bij de supermarkt aan de Irislaan liepen de mannen de winkel binnen en verspreiden zich door de winkel. De mannen waren druk met hun telefoon, kennelijk om niet op te vallen. De mannen werden echter al door personeel in de gaten gehouden. Dit viel ook op bij de mannen waarna zij de winkel verlieten, gevolgd door een medewerker van de winkel. De politie werd ondertussen gebeld.

Gestolen shampoo

In de auto van de mannen werden elf bussen Nutrilon babyvoeding, zes flessen shampoo en twee flessen crèmespoeling aangetroffen. Naast deze producten werd ook een navigatiesysteem in beslag genomen voor verder onderzoek.