Motordieven op heterdaad betrapt | Regio15.nl

Motordieven op heterdaad betrapt

Den Haag - Een oplettende getuige zorgde er donderdag 28 mei voor dat de politie twee motordieven op heterdaad kon betrappen.


De getuige zag midden in de nacht in de dr. L.J. Rogierstraat hoe een aantal mannen, in zwarte kleding, iets in een busje aan het laden waren. De getuige vertrouwde het niet, belde 112 en gaf signalementen van de mannen en het busje door.

Politieagenten sloten de omgeving van de dr. L.J. Rogierstraat af en een aantal liep naar de bewuste locatie. Daar aangekomen, zagen ze plotseling een aantal mannen wegrennen. Na een korte achtervolging hielden de agenten een 24-jarige Hagenaar aan. In de straat zagen de agenten de bus staan. In de laadruimte stond een motorfiets. In de fouillering van de verdachte vonden ze autosleutels. Die behoorden bij een personenauto die verderop in de straat geparkeerd stond. In de auto lagen een betonschaar en het slot van de motor.

Een eenheid van de politiehonden zocht ondertussen in de omgeving naar de overige verdachten. In een nabijgelegen park hielden zij een 30-jarige Hagenaar aan voor betrokkenheid bij de diefstal van de motorfiets. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.