Lokfiets op reis | Regio15.nl

Lokfiets op reis

Den Haag - Een gestolen lokfiets belandde donderdag 28 mei in Amsterdam, nadat de man -die naar eigen zeggen de fiets van een voorbijganger kocht- de fiets in een verhuisbus meenam.


Agenten kregen donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur de melding dat de lokfiets, die op de Groot Hertoginnelaan gestald stond, in beweging was. Daar waar lokfietsen meestal worden getraceerd binnen 'fiets-afstand' van de plek waarvandaan ze gestolen zijn, liet het volgsysteem dit keer zien dat de fiets de A12 op ging. Via de Utrechtse Baan ging het signaal de snelweg A4 op, richting Amsterdam. Toen het signaal op de Jozes Israelskade in Amsterdam tot stilstand kwam, werden agenten in het Amsterdamse in kennis gesteld. Zij troffen op de genoemde straat een bestelbus aan met daarin de weggenomen fiets. De mannen die bij de bus aanwezig waren, vertelden dat zij zojuist een bankstel hadden verhuisd van Den Haag naar Amsterdam.

Eén van de mannen, een 40-jarige man uit Almere, verklaarde dat hij de damesfiets vlak voor aanvang van de rit in Den Haag had gekocht van een jongen die de fiets wilde verkopen zodat hij een openstaande boete kon betalen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor verhoor overgebracht naar Den Haag.