Hagenaar aangehouden voor bedreiging agent en plundering | Regio15.nl

Hagenaar aangehouden voor bedreiging agent en plundering

Den Haag - De politie hield vrijdagochtend 3 juli een 27-jarige Hagenaar aan op verdenking van het bedreigen van een agent op social media en van plundering van de Albert Heijn tijdens de ongeregeldheden in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni.


De Hagenaar wordt verdacht dat hij tijdens de ongeregeldheden in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni in de Schilderswijk  betrokken was bij de plundering van de Albert Heijn. Daarnaast kwam hij ook als verdachte in beeld in een onderzoek naar een ernstige bedreiging tegen een agent die hij uitte op social media.

w Heemstraat SBF50331

Bedreigingen tegen agenten

Er draaien op dit moment nog meer onderzoeken naar bedreigingen tegen agenten, zowel via social media als op straat. Politiechef Paul van Musscher, van de eenheid Den Haag: ‘Meerdere agenten worden al dagen ernstig bedreigd onder andere op social media. De impact hiervan is enorm op henzelf, hoe ze hun werk kunnen doen, maar ook op hun gezinnen. Ik benadruk hier nogmaals dat geweld en bedreigingen tégen agenten nooit getolereerd wordt. We doen er alles aan om de daders op te sporen en aan te houden.’