Politie houdt gezochte Mexicaan aan | Regio15.nl

Politie houdt gezochte Mexicaan aan

Den Haag - Een speciaal team van de politie, het Fugitive Active Search Team (Fast.NL), heeft dinsdag 2 september in Den Haag een man aangehouden die in de Verenigde Staten nog een straf moest uitzitten van zeven jaar.


De Amerikaanse autoriteiten deden het verzoek aan het Landelijk Parket tot de arrestatie van de man.

De man is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico en werd in de Verenigde Staten veroordeeld voor ernstige drugsdelicten. Hij leefde vermoedelijk al jaren onder een andere identiteit. .

Tijdens zijn aanhouding was de Mexicaan in het bijzijn van een andere man die eveneens werd aangehouden. Deze man bleek echter niets met de zaak te maken te hebben en werd na het vaststellen van zijn identiteit weer vrijgelaten.

De rechtbank onderzoekt of de man zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. In afwachting hiervan is de man ingesloten.

Het Fugitive Active Search Team (FAST) is een landelijk team van politie en OM dat zich onder leiding van het Landelijk Parket bezig houdt met de (internationale) signalering en opsporing van voortvluchtige veroordeelden, die nog 120 dagen of meer gevangenisstraf moeten uitzitten.