Integrale 'Afpak Actie' Brasserskade | Regio15.nl

Integrale 'Afpak Actie' Brasserskade

Den Haag - De politie in Ypenburg-Leidschenveen hield donderdag 8 oktober tussen 18.00 uur en 01.00 uur een integrale afpakactie. In samenwerking met onder andere de eenheid Rotterdam, de Landelijke Eenheid en een aantal ketenpartners is deze actie onder het motto ‘Misdaad mag niet lonen’ gehouden.


Niet alleen de Politie was in grote getalen aanwezig maar ook ondersteunende diensten waren aanwezig als de Douane, NFI, Ministerie van Defensie, LID, RDW, Dierenbescherming en Agentschap telecom. Middels verschillende ANPR camera’s werden kentekens uitgelezen. Bij een hit, begeleidden motorrijders deze voertuigen naar de controlelocatie aan de Brasserskade.

De RDW trof een Audi A4 aan zonder remschijven aan de achterzijde, ook waren er vervalste kentekenplaten op voertuigen aangetroffen. Bij een vijftal voertuigen is een zogenoemde WOK-melding opgemaakt, dit houdt in dat er zoveel technische gebreken zijn dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer opnieuw de APK gaat uitvoeren als alles is gemaakt.

Naast de Belastingdienst waren ook deurwaarders van GGN Gerechtsdeurwaarders aanwezig. De Belastingdienst heeft 23.367 euro direct geind en een 32 tal voertuigen in beslag genomen en af laten slepen. De deurwaarders inden 13.000 euro en legden ter waarde van 21.298 euro beslag op 10 voertuigen.

Vanuit de Politie was de afdeling Betex, Executie en Vonnissen, aanwezig. Deze hebben voor 12.000 euro aan openstaande boetes geind. Ook werd een verdachte aangehouden vanwege een openstaande celstraf van 85 dagen. De hond die hij bij zich had, is opgevangen in een asiel. Daarnaast stond één verdachte gesignaleerd voor 58 dagen cel en een verplichte DNA-afname. Hij is eveneens aangehouden en bleek een mes en een hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben.

De documentenspecialisten van de Politie en de Koninklijke Marachaussee waren aanwezig voor ondersteuning bij de controle op legitimatiebewijzen en rijbewijzen. Zij ontdekten hierbij 1 vals Pools rijbewijs en 1 vervalst Pools identiteitsbewijs. De houder van deze documenten is aangehouden.

Er zijn totaal 12 aanhoudingen verricht voor onder andere rijden in een gestolen auto, rijden zonder rijbewijs, het bezit van valse/vervalste documenten, het niet kunnen tonen van een geldig identitetsbewijs en witwassen (8420 euro).