Paleis van Justitie deels ontruimd na brandlucht | Regio15.nl

Paleis van Justitie deels ontruimd na brandlucht

Den Haag - Een deel van het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan moest vanmiddag ontruimd worden vanwege een brandlucht.


Iets voor twee uur werd er nabij de personeelsingang aan de Prins Clauslaan rookontwikkeling waargenomen. Daaropvolgend kwamen meldingen vanaf diverse etages dat aldaar een brandlucht werd geroken.

Omdat men rekening hield met brand, heeft de Bedrijfshulpverlening een deel van het pand ontruimd en is de brandweer verwittigd. Een paar honderd medewerkers van de ontruimde personeelstoren P2 is verzameld voor het pand van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Later is dat personeel alsnog in een ander gedeelte van het Paleis van Justitie opgevangen.

De brandweer heeft samen met de Bedrijfshulpverlening een tijd gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. Wat uiteindelijk de oorzaak was van de brandlucht is vooralsnog niet bekend.

De ontruimde medewerkers mochten omstreeks 15.30 uur het pand weer in om hun persoonlijke spullen op te halen. Werken in het P2 gebouw mag voorlopig nog niet. Een deel van de medewerkers is vanmiddag eerder naar huis gegaan, een andere deel is in de aangrenzende panden van het gerechtsgebouw verder gaan werken.

Alle rechtszittingen zijn gewoon volgens planning doorgegaan. De rechtszalen zijn in een apart deel van het gebouw ondergebracht. Een installatiebedrijf gaat verder onderzoek doen naar de herkomst van de brandlucht. Op dit moment is het nog onbekend of het P2 gebouw morgen weer gebruikt kan worden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Nick van Mourik

w-PrinsClauslaan SBF52987

w-DSC 0016

w-PrinsClauslaan SBF52995

w-DSC 0019

w-PrinsClauslaan SBF52997

w-DSC 0034

w-PrinsClauslaan SBF53011

w-PrinsClauslaan SBF53020

w-DSC 0046