Kipnuggets frituren loopt niet goed af... | Regio15.nl

Kipnuggets frituren loopt niet goed af...

Den Haag - Het frituren van kipnuggets leverde de jonge Kevin (13) vanmiddag een pijnlijk been op.


De jongen, die volgens zijn moeder, aardig zelfstandig is, besloot om kipnuggets te gaan frituren. Nadat hij daarmee klaar was heeft hij de pan met een bord afgedekt, maar is vergeten het vuur uit te draaien. Nadat hij even later in de keuken kwam, bemerkte hij dat het vuur nog steeds aan stond en toen hij bord van de pan haalde, begon het vet te roken en kwamen er vervolgens vlammen uit de pan.

De jongen wilde de pan vervolgens op het balkon zetten, maar deze was zo heet dat hij de pan liet vallen. Hierbij kwam gloeiend heet vet op zijn been terecht.

Een buurvrouw rook ondertussen een rare lucht in het portiek en constateerde dat de lucht afkomstig was van een brandje bij de buren. Hierop werd de brandweer gebeld.

De hoogwerker van kazerne Laak en de tankautospuiten van Rijswijk en Loosduinen zijn ter plaatse gekomen.

Zowel het jongetje als enkele buren moesten uit hun woning. Pas toen de brandweer metingen had verricht, mocht iedereen weer naar binnen.

De jongen liep lichte brandwonden op aan zijn been en is onderzocht door de verpleegkundige van de motorambulance. De brandweer heeft zijn been gekoeld. Zowel het jongetje als zijn moeder, die bij thuiskomst allemaal brandweerauto's voor de deur zag staan, hebben een lift naar de eerste hulp gekregen van de tankautospuit van Rijswijk.

Foto's: Donny Kooistra

w DSC 0037

w DSC 0038

w DSC 0043

w DSC 0058

w DSC 0075

w DSC 0086