Uitslaande brand verwoest woning Notenplein | Regio15.nl

Uitslaande brand verwoest woning Notenplein

Den Haag - Een forse brand heeft vanavond een groot deel van een woning op de tweede verdieping aan het Notenplein in de as gelegd.


Bij aankomst van de eerste voertuigen was de brand volledig uitslaand. Het gaat om een portiekwoning. De brandweer heeft de bewoners van de omliggende woningen uit huis gehaald en de woningen daarna gecontroleerd op achtergebleven bewoners. Een andere ploeg ging intussen aan het slag met het bestrijden van de brand. De brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand'.

De brand was met de inzet van de twee autospuiten en de hoogwerker redelijk snel getemperd. Wel was de brandweer nog geruime tijd bezig zijn met nablussen en controleren, voordat definitief het sein 'brand meester' gegeven kon worden.

Voorzover bekend was er niemand in de getroffen woning aanwezig, en zijn ook de buren op tijd uit huis gekomen. Dat zou betekenen dat er niemand bij de brand gewond is geraakt. De woning en de twee naastgelegen huizen zijn voorlopig onbewoonbaar. Om de bewoners daarvan bij te staan zal een coordinator van Stichting Salvage ter plaatse worden gevraagd.

De rook van de brand lag als een deken over de omliggende straten. De stank was tot op de Bouwlustlaan te ruiken.

Team Brandonderzoek is ook opgeroepen. Dat betekent overigens niet dat er vermoeden is dat er brandstichting in het spel is, maar de brandonderzoekers kunnen ook worden opgeroepen om uit te zoeken hoe de brand überhaupt zo fel heeft kunnen worden. Kennis over oorzaak en brandverloop die op die manier vergaard wordt, kan later weer van pas komen.

Video: Dejan Jeremic

Video: Tim Binnendijk


Foto's: Dejan Jeremic
w IMG 2170

w IMG 2175

w IMG 2176

w IMG 2194

w IMG 2182

w IMG 2190

w IMG 2214