Brand na omvallen kaars Herschelstraat | Regio15.nl

Brand na omvallen kaars Herschelstraat

Den Haag - Een brand in een woning op de bovenste verdieping van een woning op de Herschelstraat heeft deze grotendeels verwoest.


In eerste instantie was er kort varwarring over het adres en werden de wagens naar de 'Herzogstraat' gestuurd. Dit was snel duidelijk, waarna er een correctie aan de voertuigen werd doorgegeven zodat ze uiteindelijk toch snel op het juiste adres terecht kwamen.

De uitslaande brand in de slaapkamer aan de achterzijde werd bestreden door de bemanning van twee tankautospuiten en daarom werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Na korte tijd was de brand onder controle en kon de brandweer gaan nablussen. Daarbij werd ook goed gekeken of de brand zich niet had verspreid richting het dak.

De bewoonster had mogelijk rook ingeademd en werd daarvoor behandeld in de ambulance. Uiteindelijk is zij (zonder spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

De slaapkamer brandde volledig uit. Het overige deel van de woning liep aanzienlijke rook- en roetschade op. De woning is vooralsnog onbewoonbaar. In de onderliggende woning is sprake van lichte waterschade door het bluswater.

De omliggende woningen zijn enige tijd ontruimd. De brandweer heeft deze woningen geventileerd. In de loop van de middag konden de bewoners weer terug naar hun huizen.

Video en foto's: Nick van Mourik en Dejan Jeremic

w NVM 4511

w NVM 4525

w IMG 3775

w NVM 4528

w IMG 3780