Klein buitenbrandje A12, rode kruis volop genegeerd | Regio15.nl

Klein buitenbrandje A12, rode kruis volop genegeerd

Den Haag - De hulpdiensten kregen vanavond rond zeven uur de melding van brand op de afrit van de A12 nabij het Schenkviaduct.


Een eenheid van de Verkeerspolitie was snel ter plaatse en verzocht de meldkamer de afrit af te sluiten door middel van een rood kruis te plaatsen op de matrixborden boven de weg. Na aankomst van de brandweer werd de afrit fysiek afgesloten door de Verkeerspolitie en de weginspecteur van Rijkswaterstaat.

De rook die de alerte automobilisten waarnamen was afkomstig uit een afvoergoot die over de gehele breedte van de afrit lag. Droge bladeren en vuil in combinatie met het droge weer, de felle zon en mogelijk een verdwaalde peuk hebben broei veroorzaakt. Nadat de brandweerlieden van kazerne Leidschenveen de afvoergoot van voldoende water hadden voorzien zijn zij retour kazerne gegaan.

Tientallen automobilisten hebben ondanks het rode kruis toch de afgesloten rijstroken betreden. De meesten zijn direct weer teruggegaan naar de hoofdrijbaan na het zien van de hulpdiensten, maar zes bestuurders zijn toch doorgereden tot aan de afzetting. Zij hebben van de Verkeerspolitie een bekeuring op kenteken gekregen; de kentekenhouder ontvangt binnen enkele weken de boete van €230 op de deurmat.

Update 23.00u: Op het bericht op onze facebookpagina zijn enkele reacties "ga echte boeven vangen" gekomen. Het spreekt voor zich dat rijstroken en/of -banen voorzien van rode kruizen niet betreden mogen worden. Dit in verband met de veiligheid van hulpverleners, weginspecteurs van Rijkswaterstaat en wegwerkers. Het kan net-aan mis gaan, maar ook helemaal. Zie ook onze reportage over Vermeulen IM: de wegwerkers die in onze regio de botsabsorbers en pijlwagens op de snelwegen plaatsen.

Foto's: Dejan Jeremic

w IMG 5466

w IMG 5465

w IMG 5467

w IMG 5470

w IMG 5473

w IMG 5478