Zolder verwoest na wasdrogerbrand | Regio15.nl

Zolder verwoest na wasdrogerbrand

Den Haag - Een brand op zolder van een woning aan de Weidevogellaan is op tijd opgemerkt door een jonge voorbijganger.


Het jongentje zag even na één uur vanmiddag rook uit de woning komen en belde bij meerdere buurtbewoners aan om te melden wat hij had gezien. Bij de brandweer waren inmiddels meerdere telefoontjes binnengekomen met informatie over deze brand, wat leidde tot de uitruk van meerdere brandweervoertuigen.

Bij aankomst van de brandweer korte tijd later hebben zij direct de deur van de woning geforceerd om binnen te komen, daar er niemand in de woning aanwezig was. Inmiddels was de brand van de wasdroger uitgebreid naar de spouwmuren, wat buiten voor veel rookontwikkeling zorgde.

De snelle inzet van de brandweer heeft uiteindelijk gezorgd dat de brand beperkt bleef tot de bovenste etage. De schade is te omvatten in rook-, roet- en waterschade. Uiteindelijk is inderdaad niemand in de woning aangetroffen en niemand is gewond geraakt.

Op verzoek van de brandweer is een vertegenwoordiger van de Stichting Salvage ter plaatse gekomen, die de bewoners persoonlijk zal ondersteunen met het doel de schade te beperken en te verhelpen.

Rond kwart voor twee heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. De woordvoerster van Brandweer Haaglanden benadrukt dat het belangrijk is om bij vermoeden van brand, zoals het zien of ruiken van rook of vlammen, direct 1-1-2 te bellen. Wanneer de brandweer al op de hoogte is van de melding, zoals bij dit incident, zal dit direct worden doorgegeven aan alle andere melders. 

Video en foto's: Nick van Mourik

w NVM 7882

w NVM 7883

w NVM 7887

w NVM 7895

w NVM 7897

w NVM 7910