Gevangene sticht brand in zijn cel Scheveningen | Regio15.nl

Gevangene sticht brand in zijn cel Scheveningen

Den Haag - In de Penitiaire inrichting Scheveningen heeft vanmiddag een gevangene brand gesticht in zijn eigen cel.


Rond kwart voor drie ontdekte personeel van de Penitiaire inrichting Scheveningen brand in één van de cellen.  Gevangenispersoneel wist de brand de doven en de arrestant uit zijn cel te halen. De andere arrestanten op de afdeling zijn vanwege de rookontwikkeling overgeplaatst naar een andere afdeling. Direct is de brandweer gealarmeerd voor daadwerkelijke brand in de gevangenis. De brand bleef beperkt tot alleen deze cel. 

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse, waaronder een hulpverleningsvoertuig, twee tankautospuiten en de Officier van Dienst. Tegelijk werd ook de politie in kennis gesteld. Deze kwam ter ondersteuning ook ter plaatse. In eerste instantie werd er een kordon rond de gevangenis gevormd, zodat eventuele vluchtpogingen op tijd gestopt konden worden.

Later werden er ambulances, alsmede de Officier van Dienst Geneeskundig ter plaatse gevraagd om meerdere personen te onderzoeken op opgelopen verwoningen. De brandstichtende gevangene is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Met hem is bewaking meegegaan, zodat de gevangene onderweg en in het ziekenhuis niet zou kunnen vluchten. Tien medewerkers van Justitie zijn in de gevangenis onderzocht op rookinhalatie. Geen van allen had dusdanig veel rook ingeademd dat er vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.

In de gevangenis is lange tijd overleg geweest tussen verschillende Officieren van Dienst en gevangenispersoneel. De oorzaak van de brand in de cel wordt onderzocht door de politie, maar met brandstichting wordt ernstig rekening gehouden. Op welke afdeling de brand in de PI Scheveningen heeft gewoed is niet bekend.

Video: Danny Botman

Foto's: Ruben van Essen en Danny Botman

w PI Scheveningen 1

w IMG 5004

w PI Scheveningen 2

w IMG 4987

w PI Scheveningen 3

w PI Scheveningen 4

w PI Scheveningen 5

w PI Scheveningen 6

w PI Scheveningen 7

w PI Scheveningen 8