Uitslaande brand bij potgrondbedrijf Bovendijk | Regio15.nl

Uitslaande brand bij potgrondbedrijf Bovendijk

Kwintsheul - Bij een agrarisch bedrijf aan de Bovendijk heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een forse uitslaande brand gewoed.


De brand werd even na middernacht ontdekt en is uitslaand geweest aan de achterkant van het warenhuis. Met name in de beginfase was er een grote zwarte rookkolom te zien. De brandweer schaalde aanrijdend op naar 'middelbrand' en eenmaal ter plaatse verder naar 'grote brand' om voldoende materieel en manschappen ter plaatse te hebben; ook gezien de harde wind op dat moment. Het pand was in het beginstadium voor de brandweer lastig te betreden, daarnaast was het ook nog eens onduidelijk waar de brand woedde. 

Toen brandweerlieden de brandhaard hadden bereikt, bleek er een machine en pompwagen in brand te staan. Daarnaast stonden er plastic verpakkingsmaterialen in brand. Na ongeveer 20 minuten was de brand onder controle, en kon de brand worden nageblust en werd het pand geventileerd. 

Een medewerker van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de ondernemer te helpen de schade te beperken. Twee politieagenten en de eigenaar van het potgrondbedrijf moesten worden nagekeken in de ambulance op rookinhalatie, een agent moest naar het ziekenhuis worden vervoerd voor verdere behandeling.

Video: Donny Kooistra en Nick van Mourik

Foto's: Donny Kooistra, Nick van Mourik, Danny Botman
w IMG 6129

w IMG 8457

w IMG 6138

w DB Bovendijk IMG 5326

w DB Bovendijk IMG 5334

w DB Bovendijk IMG 5346

w DB Bovendijk IMG 5374

Burgemeester Sjaak van der Tak kwam ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van de voortgang van de bluswerkzaamheden en om de ondernemer een hart onder de riem te steken.

w DB Bovendijk IMG 5367

Rond 00:45 werden de vlammen en rook al snel minder.

w NVM 1409

w NVM 1410

w IMG 6168

w NVM 1451

w IMG 6196

w IMG 6186

w IMG 6207

De eigenaren van het bedrijf konden niet veel meer doen dan afwachten totdat de brandweer de bluswerkzaamheden had afgerond. Als dank zetten ze alvast koffie voor de aanwezigen. 

w IMG 6221

w IMG 6229

w IMG 6216

w IMG 6241