Brand bij afvalverwerker van Vliet Contrans | Regio15.nl

Brand bij afvalverwerker van Vliet Contrans

Wateringen - Een brand bij afvalverwerker 'van Vliet Contrans' aan de Wateringseveldweg heeft gezorgd voor veel rook.


Van Vliet is een bedrijf wat afval verzamelt en op het terrein in Wateringen weer scheidt in zijn diverse componenten - puin, huisvuil, plastic, hout, zand en noem maar op. Alle soorten afval worden op het terrein opgeslagen in aparte loodsen om uiteindelijk verder verwerkt te worden. In een van die loodsen woedt nu brand, en deze is ongeveer 100 tot 150 meter lang. Er ligt versnipperd afval in, met daarin vooral veel plastic.

De brand is relatief klein. Er is van afstand weinig vuur te zien, maar wel veel rook. Die trekt o.a. over de Dorpskade richting Wateringen en veroorzaakt daar overlast. Er zijn geen aanwijzingen dat de rook specifieke gevaarlijke stoffen bevat. Maar rook (van welke brand dan ook) is altijd giftig; het is daarom beter om uit de rook te blijven. Er zijn meetploegen opgeroepen om met zekerheid vast te stellen welke stoffen er in deze rook zitten, en waar de rookwolk naartoe drijft. Op basis van die feiten kunnen er dan vervolgacties gepland worden.

Om de brand te kunnen bestrijden zijn brandweereenheden uit Wateringen, Delft, Rijswijk en Monster opgeroepen. Er is opgeschaald naar 'grote brand'.

Rond half vijf werd al een brandlucht geroken door omwonenden, die daarop de brandweer belden, maar op dat moment was nog niet duidelijk waar die vandaan kwam. Inmiddels is dat dus wel duidelijk.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Er heeft wel een ambulance standby gestaan.

Update 06:00: De brandweer adviseert omwonenden die in de rook zitten om ramen en deuren te sluiten.

Update 06.30: De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven. De brand is beperkt gebleven tot de loods met plastic afval. Het afval wordt naar buiten gereden met behulp van een shovel.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Cees de Kleyn en Donny Kooistra

w TDK 7145

w IMG 0184

w TDK 7146

w IMG 0199

w IMG 0214

w IMG 0230

w IMG 0259

w TDK 7176

w IMG 0263

w IMG 0259

w TDK 7182

w TDK 7190

w IMG 0279

w IMG 0815 kopie