Flinke schade na brandstichting buurtsuper Badhuisstraat | Regio15.nl

Flinke schade na brandstichting buurtsuper Badhuisstraat

Den Haag - Rond half twee vannacht hebben buurtbewoners snel gehandeld toen zij getuige waren van brandstichting bij de buurtsupermarkt op de Scheveningse Badhuisstraat.


Direct kwamen de bewoners in actie om de brand in de kiem te smoren en maakten daarbij gebruik van diverse brandblussers. Ondanks de snelle inzet is de verdachte niet direct aangehouden.

De gealarmeerde brandweer heeft de brand afgeblust. Brandweerlieden van kazernes Scheveningen en Archipel hebben woningen naast en boven het getroffen pand ontruimd en later geventileerd in verband met de rook. Ook een andere ondernemer die naast de supermarkt zit heeft rookoverlast.

In en buiten de winkel zijn meerdere bakstenen aangetroffen waarmee vermoedelijk gaten in de ruit zijn gemaakt, zodat de dader zijn brandbare goedje de winkel in kon gooien. Om het een en ander op sporen te onderzoeken heeft de politie een klein plaats delict gemaakt zodat rechercheurs onderzoek kunnen verrichten.

Het nader bericht bij deze brand is 'kleine brand'. De ondernemer zal komende dagen flink last hebben van zijn sluiting gezien hij normaliter zeven dagen in de week open is, en hij veel levensmiddelen direct kan weggooien in verband met brand-, rook- en/of blusschade.

Een calamiteitenbedrijf is ingeschakeld om na het onderzoek de ruiten en de deur af te dichten, zodat kwaadwillenden niet in een onbewaakt ogenblik (eventueel vannacht) weer kunnen toeslaan.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 0010

w IMG 0014

w IMG 0038

w IMG 0040

w IMG 0059

w IMG 0063

w IMG 0067

w IMG 0072

w IMG 0074

w IMG 0083

w IMG 0086

w IMG 0088