Onderzoek in drugspand Pijnacker | Regio15.nl

Onderzoek in drugspand Pijnacker

Pijnacker - De politie heeft dinsdagmiddag een groot onderzoek ingesteld in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ambachtshof, gelegen op bedrijventerrein "De Boezem".


Als gevolg van een lopend onderzoek werd een machtiging tot binnentreden verkregen teneinde het pand te kunnen doorzoeken. Bij deze doorzoeking werd een machine aangetroffen waarmee vermoedelijk XTC-pillen vervaardigd kunnen worden.

Technisch rechercheurs zijn in samenwerking met experts van de Nationale Politie bezig met de doorzoeking. Deze experts zijn lid van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), de politieafdeling van de Landelijke Eenheid die zich bezig houdt met onderzoek naar en het ontmantelen van drugslaboratoria. 

Een woordvoerder van de politie meldt dat het pand vermoedelijk niet als opslag werd gebruikt, maar puur als loatie waar de drugs gemaakt werden.

Aan het eind van de middag was het onderzoek ten einde. Een gespecialiseerd bedrijf heeft gedurende de avond het pand ontruimd en de aangetroffen materielen vernietigd.

Het is nog onbekend of er in verband met dit onderzoek al aanhoudingen zijn verricht of dat er op korte termijn nog aanhoudingen volgen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5867

w-IMG 5869

w-IMG 5871

w-IMG 5875

w-IMG 5878

w-IMG 5885

w-IMG 5890

w-IMG 5896

w-IMG 5898

w-IMG 5903

w-IMG 5913

w-IMG 5927