8 arrestaties bij inval hennepkwekerij | Regio15.nl

8 arrestaties bij inval hennepkwekerij

Den Haag - Voor de derde keer op rij bleek de huurder van een unit in een bedrijfsverzamelgebouw er een ander soort bedrijvigheid op na te houden dan wat op het huurcontract vermeld stond.


Meldingen van voorbijgangers over een sterke wietlucht zorgden ervoor dat een hennepteam van de politie een kijkje kwam nemen. Al snel bleek waarom er 'opeens' iets te ruiken was: er was net een eerste oogst gedaan.

Bij aankomst van de politie ging een bestelbus er vandoor. Deze werd al snel tot stoppen gedwongen en de inzittenden werden aangehouden. In het pand werden bovendien 6 chinezen aangetroffen, die daar vermoedelijk als 'knippers' werkten. De matrassen doen vermoeden dat ze er ook regelmatig sliepen. Alle 8 arrestanten zijn naar het bureau overgebracht.

Het pand werd pas 3 maanden verhuurd. Dit is ook het probleem voor de eigenaren van dergelijke panden: ondanks 'je best doen' om de identiteit van de huurders vast te stellen blijkt toch keer op keer dat men hennep gaat kweken. Ook dit keer zal de eigenaar vermoedelijk met een hoop schade aan het pand achterblijven.

De hennep en de kweekbenodigheden (lampen e.d.) zijn door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd. De 'opdrachtgever' zal daar niet blij mee zijn, want e.e.a. was opvallend professioneel aanlegd en heeft waarschijnlijk een hoop geld gekost. Deze investering is dus voor niets geweest.

Omdat er sprake was van energiediefstal is netbeheerder Stedin ook in kennis gesteld.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferry Hupse en Rene Hendriks
w-foto 1 2

w-foto 4 1
w-PEEN3436

w-PEEN3441 1

w-PEEN3483

w-PEEN3451

w-PEEN3454

w-PEEN3460 1

w-PEEN3461 1

w-PEEN3467

w-PEEN3462

w-PEEN3472

w-PEEN3475

w-PEEN3486