Chemicaliën in huis verwarde man Steenvoordelaan | Regio15.nl

Chemicaliën in huis verwarde man Steenvoordelaan

Rijswijk - Vanmiddag is in de woning van een 52-jarige verwarde man aan de Steenvoordelaan een hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. 


De politie is de chemicaliën op het spoor gekomen nadat de man zich op een politiebureau in Ridderkerk had gemeld en heeft verteld over de zaken die in zijn huis lagen. Bij zijn aanhouding heeft de man ook een vuurwapen en een handgranaat ingeleverd. Deze informatie is gelijk doorgegeven aan de eenheid Den Haag, en de man is ter plekke aangehouden. De politie heeft ook een woning in Ridderkerk, waar de man regelmatig verbleef, gecontroleerd. Daar is een tweede 52-jarige man aangehouden en zijn vuurwerk, patronen en hennepplanten aangetroffen.

Politiemensen van de eenheid Den Haag zijn ook de woning in Rijswijk binnengegaan. Experts van de afdeling WEN (Wapens Explosieven Narcotica) hebben de situatie beoordeeld en besloten om assistentie van de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) te vragen om met zekerheid vast te stellen om welke stoffen het gaat, en in welke mate die explosief zijn. Ook de afdeling FO (Forensische Opsporing) is ter plaatse om de sporen veilig te stellen.

Het gaat om het stuk Steenvoordelaan tussen de Generaal Spoorlaan en de Van Vredenburchweg. Uit voorzorg zijn 16 woningen ontruimd en is een deel van de Steenvoordelaan en de naastgelegen Purperstraat afgezet. Voor bewoners van 3 woningen is opvang geregeld.

Rond 14:50 was de EOD met politiebegeleiding ter plaatse. Zij zijn onder andere een röntgenscan van de verdachte zaken gaan maken.

Rond 15:00 is de politie de afzetting groter gaan maken en het publiek op grotere afstand gaan zetten.

Buiten de politie en de EOD zijn ook de brandweer en een ambulance uit voorzorg ter plaatse. De brandweer heeft ook een overleg-container geleverd waar vergaderd kan worden. Om de coordinatie tussen de hulpdiensten te stroomlijnen is GRIP1 afgekondigd.

In de woning is een zelfgemaakt explosief aangetroffen. de EOD zal deze eerst op een andere locatie tot ontploffing brengen en zal dan terugkeren naar de woning.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Tim de Kleijn, Dejan Jeremic, Rogier Visser, Bob van Keulen, Nick van Mourik

w TDK 3155

w TDK 5027

w ROOG5071

w TDK 3152

w TDK 3159

w IMG 1304 1

w ROOG5062

w ROOG5064

w IMG 1323

w IMG 0741 1

w NVM 2533

w NVM 2541 1

w TDK 3168

w ROOG5092

w ROOG5095

w ROOG5097

w IMG 0742

w IMG 0745