Meerdere aanhoudingen bij zalencentrum Wegastraat | Regio15.nl

Meerdere aanhoudingen bij zalencentrum Wegastraat

Den Haag - Omstreeks kwart voor een vannacht kwamen meerdere meldingen binnen bij de hulpdiensten van een vechtpartij tussen 40-50 personen bij Kristal Zalencentrum dat gevestigd is aan de Wegastraat.


Volgens een van de melders zou bij deze vechtpartij ook iemand zijn neergestoken. Een ambulance en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden ter plaatse gevraagd.

Politie eenheden van meerdere omliggende bureau’s zijn ter plaatse gekomen, waarbij diverse agenten de (dikke) kogelwerende vesten droegen. De politie heeft in totaal 3 personen aangehouden ivm vernieling van een ruit in de voordeur van het zalencentrum en vanwege openlijk geweld.

Uiteindelijk bleek er niemand (zwaar)gewond te zijn. Alleen een van de aangehouden verdachtes had zich gesneden aan glas, bij het vernielen van de ruit. De ambulance heeft enige tijd om de hoek van de straat standby gestaan, maar ambulancepersoneel is ter plaatse niet ingezet.

Het feest is vroegtijdig beëindigd. De aanleiding van de vechtpartij zouden Belgen zijn geweest, die met een voertuig vertrokken zouden zijn. Het voertuig, waarvan het Belgische kenteken bekend was, is door de politie in de ANPR laten zetten.

Een uur later wordt het voertuig door een ANPR scanner gezien nabij de Belgische grens. Er is contact geweest met de politie in Belgie, die hebben uitgekeken naar het voertuig voor ID vaststelling. Het voertuig werd uiteindelijk bij het huisadres van de tenaamgestelde aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper, Rogier Visser, Ruben van Essen en Bob van Keulen

w Wegastraat SBF56835

w Wegastraat SBF56836

w IMG 1398

w ROOG5277

w IMG 1328

w IMG 0778

w Wegastraat SBF56839

w Wegastraat SBF56842

w ROOG5279

w IMG 0779

w Wegastraat SBF56853

w IMG 0780

w Wegastraat SBF56861