Plofkraak op geldautomaat van Foreestweg | Regio15.nl

Plofkraak op geldautomaat van Foreestweg

Delft - Onbekenden hebben vannacht een plofkraak gepleegd op een geldautomaat aan de Van Foreestweg.


De plofkraak vond plaats omstreeks kwart over twee op een geldautomaat van de ING-bank naast 'The Read Shop' aldaar..

Brandweer en politie kwamen ter plaatse en troffen een ravage aan. Het frontstuk van de geldautomaat was van de muur geslingerd. Of de daders iets hebben buitgemaakt is niet bekend.

Functionarissen van Wapens, Explosieven en Narcotica en van Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek verricht. Een deel van de straat was hiervoor afgesloten. 

Bij een plofkraak wordt er meestal een brandbaar gas in de automaat gespoten en tot ontploffing gebracht. De criminelen hopen dat door de klap de inhoud van de geldcassette bereikbaar wordt, maar in veel gevallen blijkt die stevig genoeg. Om een aanstaande plofkraak te detecteren zijn veel geldautomaten tegenwoordig uitgerust met een detector die afgaat als er een brandbaar gas gedetecteerd wordt.

De politie heeft gelijk een grote zoekactie in de omgeving opgezet, waarbij onder andere ook een politiehelikopter is ingezet. Dat resulteerde in de aanhouding van twee mannen (32 en 34 jarige inwoners van Schiedam) op de A13. Hun betrokkenheid bij de plofkraak wordt onderzocht.

Video en foto's: Tim de Kleyn


w TDK 3623

w TDK 3635

w TDK 3632

w TDK 3638

w TDK 3641

w TDK 3652

w TDK 3657

w TDK 3661