Man met vuurwapen aangehouden | Regio15.nl

Man met vuurwapen aangehouden

Den Haag - Vanavond hield de politie op de Laan van Meerdervoort een 28-jarige man aan op verdenking van vuurwapenbezit.


Rond half tien controleerden agenten een geparkeerde auto met daarin drie mannen in de Hugo de Grootstraat. De personen werd gevraagd zich te legitimeren, maar één van hen - een 24-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats - kon dit niet en werd hierop aangehouden.

Toen een tweede inzittende werd gevraagd om zijn schoudertas even af te doen, vluchtte hij weg in de richting van de Trompstraat. Toen een agent achter hem aan rende en de hoek omging bij de Laan van Meerdervoort, zag hij een man staan met een vuurwapen die zei dat de vluchtende verdachte deze zojuist op straat had laten vallen.

De agent trok zijn dienstwapen en sommeerde de verdachte om te stoppen met rennen, waaraan deze gehoor gaf. De 28-jarige Rotterdammer werd aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit.

De derde inzittende van de auto - een 24-jarige Rotterdammer - werd ook aangehouden en de auto werd in beslag genomen. De twee 24-jarige verdachten werden kort hierna in vrijheid gesteld.

De 28-jarige Rotterdammer zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Bas Wouters van den Oudenweijer

w IMG 0973

w IMG 0975

w IMG 2800

w IMG 2802

w IMG 2807

w IMG 2813

w IMG 2817

w IMG 0976

w IMG 2796

w IMG 2798

w IMG 2818