Aanhoudingen na ramkraak op de Bruna in Voorburg | Regio15.nl

Aanhoudingen na ramkraak op de Bruna in Voorburg

Voorburg - De politie heeft vannacht enkele aanhoudingen verricht na een ramkraak op de Bruna op het Koningin Julianaplein.


Vier daders vernielden een etalageruit van de winkel, annex postagentschap, en gingen er in een auto vandoor met een grote hoeveelheid sigaretten uit de winkel.

De politie ging gelijk op zoek naar de daders en op de Schenkkade zagen agenten de auto van de daders rijden, waarvan inmiddels het kenteken bekend was, en er volgde een achtervolging. Deze leidde vanaf de Schenkkade naar de rotonde op de kruising van de Laan van Nieuw Oost Einde en de Potgieterlaan, waar de auto door de vier daders werd achtergelaten, die in verschillende richtingen zijn weggevlucht

De politie zette de achtervolging in en heeft twee verdachten aangehouden, Rijswijkers en 18 jaar.

Er is door de politie met veel personeel en ook met politiehonden in de omgeving van de Potgieterlaan gezocht naar de twee resterende daders. Daarbij is ook de politiehelikopter ingezet. Deze twee zijn nog niet aangehouden.

De auto die door de verdachten is gebruikt bleek gestolen en is door een politiekraan afgevoerd. Bij de Bruna is een noodruit geplaatst.

Kijk hier voor het persbericht van de politie over dit incident.

Video en Foto's: Donny Kooistra

w IMG 0826

w IMG 0774

w IMG 0775

w IMG 0779

w IMG 0789

w IMG 0814

w IMG 0816

w IMG 0831

Foto: Politie Eenheid Den Haag

sigarettenroof1