Achtervolging door het centrum van Den Haag | Regio15.nl

Achtervolging door het centrum van Den Haag

Den Haag - Agenten waren vrijdagavond op zoek naar een Opel Zafira. Toen agenten de auto even later zagen rijden op de Stationsweg, was een achtervolging het gevolg.


Er werd naar het voertuig uitgekeken omdat de politie een melding had gekregen dat de auto gestolen was. Nadat een motoragent het voertuig omstreks elf uur zag rijden op de Stationsweg, keerde deze om en reed weg in de richting van de Stille Veerkade. De motoragent ging er achteraan en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde dat en ging er vandoor.

De bestuurder reed vanaf de Stille Veerkade rechtsaf de Paviljoensgracht op, maar raakte daar door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto ramde een prullenbak en een bankje waarna hij vervolgens een hoge stoep op reed, en kwam uiteindelijk in een plantsoen tot stilstand tegen een plantenbak. 

Zowel de bestuurder als twee inzittenden vluchtten uit de auto, maar konden door toegesnelde agenten in de buurt van de auto worden aangehouden. Twee motoren van de politie liepen daarbij lichte schade op, doordat de motoragenten van hun motor moesten springen om de inzittenden aan te houden.

De drie inzittenden bleken inwoners van Den Haag te zijn en varieerden in leeftijd van 23 tot 29 jaar. De bestuurder van de auto maakte overigens een beschonken indruk. Een ademanalyse bevestigde dat later: hij had drie keer meer alcohol genuttigd dan dat wettelijk is toegestaan.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept. Wat de reden was waarom de auto werd gezocht is nog niet bekend. De mannen verklaarden de auto te hebben geleend van de rechtmatige eigenaar.

Video en foto's: Danny Botman en Rick Hebing

w DB Paviljoen IMG 4599 2

w DB Paviljoen IMG 4600 2

w DB Paviljoen IMG 4604

w DB Paviljoen IMG 4607

w DB Paviljoen IMG 4609

w DB Paviljoen IMG 4622

w DB Paviljoen IMG 4626

w DB Paviljoen IMG 4627

w DB Paviljoen IMG 4634