Horecagelegenheden Pijnacker gesloten na controle | Regio15.nl

Horecagelegenheden Pijnacker gesloten na controle

Pijnacker-Nootdorp - Bij een integrale horecacontrole zijn op vrijdagavond diverse bedrijven in Pijnacker-Nootdorp gecontroleerd; twee horecabedrijven werden gesloten.


Aan de controle namen naast de politie onder andere deel de gemeente Pijnacker-Nootdorp, de Belastingdienst, Voedselwarenautoriteit, de brandweer en de inspectie SZW.

Hierbij is bij Rosi Snacks op de Ambachtsweg onder andere geconstateerd dat niet voldaan werd aan brandveiligheidseisen; andere overtredingen zijn nog in onderzoek. Ten behoeve van de veiligheid is per direct een stookverbod opgelegd. Op basis van de onderzoeksresultaten zal op korte termijn een besluit genomen worden over verdere handhavingsmaatregelen.

Op de Oostlaan in Pijnacker zijn twee horecabedrijven gecontroleerd.

Bij Shoarma Shemona is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Daarom is dit horecabedrijf met onmiddellijke ingang gesloten. Binnen twee weken wordt besloten hoe lang de zaak dicht moet blijven.

Bij ParsXpress zijn eveneens drugs aangetroffen, hier wordt door de politie nader onderzoek naar gedaan. Met medewerking van de eigenaar is het bedrijf in afwachting van het onderzoek dit weekend gesloten. De burgemeester zal, op basis van de onderzoeksresultaten, op korte termijn een besluit nemen over de handhavingsmaatregelen.

De politie heeft bij de horecacontrole één persoon is aangehouden en er is een auto in beslag genomen.

De gemeente en politie zijn voornemens dit soort handhavingsacties in de toekomst vaker te organiseren, naar aanleiding van verschillende klachten en signalen van de politie en buurtbewoners over overlast en mogelijke misstanden. Het doel van deze acties is criminele activiteiten tegengaan en een veilige leefomgeving in Pijnacker-Nootdorp te behouden.

Video: Danny Botman

Foto's: Jonathan de Bruin en Danny Botman

w IMG 6254

w IMG 5038

w IMG 5017

w IMG 6303

w IMG 6274

w IMG 5044

w IMG 6307