Inrijden, mishandelen en vluchten | Regio15.nl

Inrijden, mishandelen en vluchten

Den Haag - In de Hildebrandstraat zijn vanmorgen vroeg in korte tijd meerdere misdrijven gepleegd door een automobilist.


De man reed in op een scooter en een gevel van een woonhuis, probeerde de bewoner te mishandelen en is vervolgens gevlucht en heeft daarbij een ravage aangericht.

Volgens een woordvoerster van de politie was er eerder die nacht een feestje gaande en is er ruzie ontstaan. De automobilist heeft het feest verlaten en is omstreeks zeven uur teruggekomen in zijn auto. Hij reed toen in op de scooter en het woonhuis. De automobilist, vermoedelijk één van de ruziemakers, is vervolgens gekeerd en is nogmaals ingereden op de scooter en het woonhuis. Volgens omstanders is de automobilist vervolgens uitgestapt en heeft deze met een in doek gewikkeld gewicht van een dumbell geprobeerd om op het slachtoffer in te slaan.

Toen het slachtoffer hulp kreeg van omstanders is de automobilist gevlucht. Tijdens het vluchten heeft de automobilist een ander voertuig geraakt; deze raakte beschadigd aan de achterzijde. Wonder boven wonder heeft het slachtoffer behalve een kleine hoofdwond geen verwondingen opgelopen.

De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de gevluchte bestuurder. De auto is elders aangetroffen en is meegenomen door de politie voor nader onderzoek. De automobilist is vooralsnog niet aangetroffen.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft ter plaatse overzichtsfoto's gemaakt van het Plaats Delict (PD). De Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse gekomen en heeft een uitgebreid onderzoek verricht. Daarbij is onder andere bewijsmateriaal in beslag genomen en is er een buurtonderzoek gestart.

De scooter raakte zwaar beschadigd en is door de politiekraan meegenomen naar Bureau Zichtenburg. Daar zal de politie de scooter nader onderzoeken. De gevel van het woonhuis is ook beschadigd en zal later worden geïnspecteerd door de woningbouw.

De recherche onderzoekt de zaak. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Hildebrandstraat dat met dit incident te maken kan hebben? Heeft u meer informatie over de automobilist, al dan niet in combinatie met het signalement van de verdachte? Neem dan contact op met de recherche via het nummer 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met M. via het telefoonnummer 0800-7000.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra

w IMG 7727

w IMG 7737

w IMG 7764

w IMG 7749

w IMG 7746

w IMG 7771 

w IMG 7730

w IMG 7787

w IMG 7796

w IMG 7791

w IMG 7780