Hennepkwekerij in uitgegraven kruipruimte | Regio15.nl

Hennepkwekerij in uitgegraven kruipruimte

Den Haag – Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) hebben agenten van het Haagse hennepteam, een onderzoek ingesteld naar een hennepkwekerij in een kruipruimte aan de Swanenburgstraat.


Na enige speur- en kruipwerk hebben de agenten in de kruipruimte een uitgegraven gedeelte gevonden waar zich een hennepkwekerij bevond met 290 planten en een henneptent.  Deze was tot sta-hoogte uitgegraven. Voor de benodigde stroom was met de elektrische bedrading geknoeid.

Medewerkers van de Forensische  Opsporing (FO) hebben onderzoek gedaan en hebben zoveel mogelijk bruikbare sporen veilig gesteld.

Hierna heeft een gespecialiseerd bedrijf de hennepkwekerij in opdracht van de politie ontmanteld. Agenten hebben op de locatie een persoon aangehouden, hij zal in het kader van het onderzoek worden gehoord.

Een 50-jarige portiekbewoner werd aangehouden omdat hij mogelijk betrokken is geweest bij deze kwekerij. Zijn rol wordt onderzocht en hij zit vast op het politiebureau. Het hennepteam onderzoekt of er sprake is van eerdere oogsten en neemt dit met het Openbaar Ministerie mee in de ontnemingsprocedure.

Om u een beeld te geven hoe goed deze hennepkwekerij verborgen was willen wij u onderstaande beelden van een bodycam van een van onze fotografen niet onthouden.

 

Video: Tim de Kleijn en Nick van Mourik

Foto’s: Nick van Mourik en Tim de Kleijn

w TDK 6373

w NVM 3025

w TDK 6381

w NVM 3033

w TDK 6398

w NVM 3051

w NVM 3048

w NVM 3052

w NVM 3034

w TDK 6420

w TDK 6424

w TDK 6426